Waarom is een goede mindset belangrijk


Waarom moet ik een mindset hebben. 

Je hebt vast wel een keer gehoord, "je hebt de juiste mindset niet", dat antwoord krijg je vaak te horen op werk. Maar waarom is dat nou zo van belang, en hoe krijg ik een goede en juiste mindset.

Ik vind het namelijk enorm belangrijk dat mensen een juiste mindset hebben die past bij hun functioneren. Hoewel heel veel mensen zoveel potentie hebben om meer te kunnen bereiken in hun leven maar daarvoor niet de juiste mindset hebben. Je moet dit ontwikkelen. 

Over een juiste mindset hebben kan ik je meer vertellen. Je begint namelijk aan een project wat jou denkwijze zeer positief kan beïnvloeden maar hiervoor moet je er wel tijd in stoppen. 

Wat is mindset. 

Om je mindset te kunnen veranderen moet je eerst weten wat het betekent. Het woord mindset is een woord dat we over hebben genomen van de Engelse. De daadwerkelijke betekenis is: mindset is een manier van denken of een mentale houding die iemand aanneemt.

Iedereen heeft een mindset alleen is dat voor die gene anders dan voor de andere. In een mindset zit vooral het verschil in denken, hierbij denkt het ene persoon sneller aan oplossingen en verbetering dan iemand anders. Dit heeft eigenlijk puur te maken met hoe jij in het leven staat, wat is jou visie op de wereld. Stel jezelf die vraag is even. 

Denk je in problemen en beperkingen dan heb je een negatieve mindset. De dagen voelen dan voor jou allemaal hetzelfde. Diegene waar je mee omgaat denken ook allemaal hetzelfde waardoor je in een negatieve spiraal terecht komt. Het grootste probleem dat mensen de fout ergens mee ingaan heeft te maken met hun omgeving met wie zij omgaan. 

De mensen met wie je omgaat bepaald voor groot gedeelte je mindset maar ook je toekomst. Is jou vrienden kring alleen maar bezig met uitgaan, alcohol drinken en drugs doen, dan is de kans groot dat jij uiteindelijk dat ook gaat doen. Laat je een persoon omgaan met 6 succesvolle ondernemers dan is de kans groot dat hij de 7de wordt van de groep. 

Hoe kan ik mijn mindset nou veranderen.

Heel simpel gezegd begint het bij de kleine dingen in het dagelijks leven. Een mooie beginner stap is stop met klagen. Wees wat meer dankbaar met alles wat je hebt en kan doen, dat is een begin stap om je mindset positief te laten veranderen.

Denk in meer mogelijkheden, stop met jezelf te beperken. We hebben de corona periode afgesloten en veel mensen hebben in allemaal beperkingen gedacht. Voor mij was dit een mooie kans om te beginnen met ondernemen door de corona had ik veel tijd over om andere dingen te kunnen doen.

Dus ik greep mijn kans en ben begonnen met mijn onderneming heb hier 1,5 jaar dag en nacht aan gewerkt en uiteindelijk een heel mooi resultaat kunnen behalen namelijk een passief inkomen gecreëerd en nu kunnen leven in vrijheid. 

Deze kans heb ik kunnen grijpen doordat ik dacht in mogelijkheden, zodra je daarin gaat denken ontstaan er kansen die wellicht bij jou passen, en zorgen voor een mooi resultaat. 

Begin met deze drie stappen te gebruiken in het dagelijkse denken. En je zult heel snel een positief resultaat zien.

 

Waarom is het nou nodig een goede mindset. 

De reden dat je het nodig hebt is puur zodat je jezelf beter zal voelen en meer zal waarderen. Een positieve mindset zorgt voor een positief persoon en uiteindelijk zorgt dat ervoor dat je gezond blijft. Vooral mentaal gezond.

Mentaal gezond zijn straal je direct uit, mensen hebben zoiets snel door vooral als je iemand voor het eerst ontmoet. Door dit te ontwikkelen word en voel je je een beter persoon. Geloof me echt waar.

Als je positief begint met denken word het alleen maar positiever. Ik zeg vaak je bent zoals je denkt, denk je negatief word je negatief, denk je positief word het alleen maar positiever. 

Dat is waarom je een goede mindset nodig hebt.

 

Zo Krijg jij binnen no-time een goede mindset. 

Je hebt nu dit artikel gelezen waarom een goede mindset heel belangrijk is. 

Ik heb je al een zetje de juiste positieve richting opgegeven. Maar dit is nog maar het begin. 

Het E-book van Jerik van Nuenen zal je hier alle in en outs geven om een goede mindset te ontwikkelen, waardoor je het leven op een andere manier kunt bekijken. 

Dit is by far het enigste wat je hiervoor nodig hebt!

Klik op de knop hieronder om naar het E-book toe te gaan. 

 

Wordt de beste versie van je zelf!

Dit is waarom een goede mindset belangrijk is. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.