Denk als een ondernemer in 5 stappen.


Hoe denkt een succesvolle ondernemer nou. 

Werk je nog in loondienst of ben je een beginnende ondernemer, dan vraag je je vast af hoe een succesvolle ondernemer denkt. Alleen een onderneming starten is niet voldoende, een onderneming word succesvol door de denkwijze van de ondernemer zelf.

In dit artikel laat ik de belangrijke stappen zien die belangrijk zijn om als een ondernemer te denken.

 

Lees verder...

Stap 1 : Denk groot en durf groot te denken. 

Het denken dat je het succes al hebt behaald is het begin. Durf groot te denken want alleen dan zal je het doel kunnen bereiken waar je van hebt gedroomd. Het begint hiermee eigenlijk met visualiseren. Visualiseren is heel belangrijk om te doen om grote successen te behalen in het leven, je moet het eerst kunnen denken dan pas kan je het behalen.

Stel een groot doel vast met daaronder allemaal verschillende kleine doelen die uiteindelijk leiden naar het grote doel. Onderscheid ze ook denk hierbij aan korte termijn doelen en lange termijn doelen. 

Stap 2: Zorg dat je elke dag een stukje beter word. 

Word elke dag een stukje beter. Dit is over het algemeen heel breed, maar zo zal je het uiteindelijk ook moeten zien. De ene dag kan het wezen dat je zegt ik wil mijn bedrijf laten groeien, de andere dag kan wezen dat je zegt ik wil een positievere mindset ontwikkelen.

Word elke dag beter al is het maar 1% per dag. 1% per dag klinkt niet veel maar doe je dat over 100 dagen heb je jou bedrijf maakt niet uit in wat voor manier dan ook 100% laten groeien. Want als ondernemer wil je groeien, niet alleen als bedrijf maar ook als jezelf. 

Voordat de dag begint bedenk dan even in wat voor opzichte je jezelf vandaag weer in wil laten groeien. Doe dat elke ochtend. Gaat de dag dan voor jou beginnen zorg ervoor dat je dit als eerste gaat uitvoeren. Het maakt dan niet uit wat er uiteindelijk gebeurd je hebt jezelf dan al bewezen. 

Stap 3: Denk in mogelijkheden.

Denk in mogelijkheden. Veel mensen denken hedendaags in beperkingen, het zit hem vaak in kleine woorden waardoor je beperkt denkt de woorden: ik moet, ik kan niet en ik geloof er niet in. Dit zijn voorbeelden wat mensen zeggen en denken.

Een ondernemer denkt in mogelijkheden hij bekijkt bepaalde zaken niet in beperkingen. Hij denkt: Hoe kan ik dit oplossen, ik kan dit bereiken, ik geloof er wel in. Het zit hem in kleine woorden, maar die woorden zorgen voor hele grote verschillen. 

Ga je zo denken dan ga je bepaalde zaken met meer zelfvertrouwen in en is de kans namelijk 70% groter dat je het uiteindelijk ook gaat behalen. 

Stap 4: Stop met vergelijken.

 Kijk niet teveel naar anderen focus je meer op jezelf.  Trek je niet veel aan van anderen, veel mensen durven niet eens te beginnen met hun ideeën omdat ze bang zijn wat anderen ervan vinden. Wees niet bang van meningen van anderen voer jou ideeën uit, maakt niet uit wat je doet er zijn altijd mensen die haat hebben. 

 Ondernemers hebben er lak aan wat anderen van hun plannen vinden zij hebben een bepaald doel die ze willen behalen. Zo moet iedereen naar hun doelen en plannen kijken het gaat uiteindelijk om het resultaat wat JIJ behaalt en niet om de mening wat een ander heeft. 

Stap 5: Wees gedreven. 

Elke ondernemer wil werken voor zijn succes de gedrevenheid is bij hun enorm. Ze willen het perse halen ze werken er dag en nacht voor, het is geen 40 uur werk voor hun maar minimaal 70 uur. Voordat ze aan een project beginnen weten ze vaak al dat ze het gaan behalen. Wees gedreven werk er elke dag hard voor want alleen dan zul je succesvol erin worden. 

Iedereen heeft gedrevenheid alleen hebben vaak nog niet hun passie kunnen vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jou hobby maak daar je werk van dan is de gedrevenheid enorm groot. 

 

Denk vandaag al als een ondernemer.

Je hebt zojuist gelezen hoe je moet denken als een ondernemer in 5 stappen.

Jerik van Nuenen zal je hier alle in en outs geven over een succesvolle manier van denken geven. Op een succesvolle manier denken doe je sowieso na het lezen van de E-Book. 

Je leert onder andere ook: 

  • Een goede denk wijze                                      
  • Je passie ontdekken 
  • Communicatie
  • Money mindset
  • Betekenis van geluk
  • Meer zelfvertrouwen

Wil je dit allemaal masteren? Klik dan op de knop hieronder. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.