4 Affiliate marketing trends voor 2023.

Gepubliceerd op 7 februari 2023 om 16:36

Affiliate marketing blijft per jaar nog enorm groeien, ook het afgelopen jaar is affiliate marketing sterk gestegen meer dan de vorige jaren.

Je kan deze marketing op veel manieren toepassen om zo een bedrijf te helpen maar jezelf ook financieel te ondersteunen.

2022 was in de affiliate marketing branche het moment om je product te promoten via social media zoals TikTok, toch is dit en blijft dit een hele goede manier om zo clicks en conversies te genereren. 

Toch wordt 2023 nog beter na de enorme groei die wij al hebben gekend moet dit jaar nog veel beter worden en toch anders, hieronder vindt je 4 affiliate marketing trends die je moet weten voor 2023. 

 

1. Creatief links plaatsen. 

We hebben allemaal wel een filmpje voorbij zien komen dat iemand een product promoot op TikTok, Insta, Facebook of Pinterest om ervoor te zorgen dat jij op die affiliate link drukte en het product wellicht zou aanschaffen. Ook in 2023 blijft dit toch wel de nummer 1 tip.

Je link plaatsen op een platform waar je snel in kan groeien en zo clicks kan genereren naar jouw eigen pagina om vervolgens een verkoop te behalen. Pas jij dit op een creatieve manier toe dan wordt 2023 voor jou een bekend en succesvol jaar. 

2. AI ontwikkeling. 

De AI ontwikkeling gaat op dit moment heel hard, waarschijnlijk heb je al wel een keer gehoord van OpenAI een zeer handige tool die je kan toepassen om affiliate marketing teksten te genereren.

Je kan zo heel gemakkelijk een laten schrijven die zeer relevant is over het onderwerp. De AI kan jou teksten zelfs SEO schrijven, het enige wat je zou moeten doen is jouw vraag en opdracht in het systeem zetten en hij helpt jou er direct mee.

Zelf heb ik gevraagd aan OpenAI of hij mij kan uitleggen in het kort wat affiliate marketing inhoud. 

Dit schrijft OpenAI: "Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij bedrijven samenwerken met affiliates om hun producten of diensten te promoten. Affiliates verdienen geld door het genereren van verkoop of leads voor het bedrijf waarmee ze samenwerken."

Wil je leren hoe je geld kan verdienen met OpenAI lees dan dit artikel, klik hier

3. Micro influencing.

Het promoten van een jouw pagina door een influencers werkt enorm goed. Zorg dat die influencer niet heel groot is op TikTok mag die persoon maximaal 10k volgers hebben dan is de kans dat je conversie gaat halen het grootst. 

Zoek naar een influencer die aansluit op jouw doelgroep waarbij jij producten wil promoten. Deze manier werkt nog al niet heel lang is daarom juist nu nog voor dit jaar heel relevant. 

Het is bewezen dat de kans groter is dat jij producten koopt van mensen die niet heel bekend zijn dan bij mensen die honderdduizenden volgers hebben. Let op dat jij jouw pagina of site promoot en niet producten of diensten want die zijn hoogstwaarschijnlijk niet van jou. 

4. Video content maken.

Een pakkend filmpje maken over een product met jou eigen affiliate link dat heeft op TikTok enorm veel succes bereikt. Nu dit op TikTok een beetje verzadigd begint te worden kijk ik naar andere platformen zoals Instagram en YouTube Shorts.

Op dit moment verdien ik hier meer dan 4000 euro per maand mee door simpele filmpjes over een affiliate product te maken.

Daarom is dit een zeer goede en makkelijke manier om hiermee geld te verdienen, het mooie aan deze trend is dat het ook blijft doorgroeien

Tijd voor actie.

Profiteer van deze waardevolle trends zodat jij jouw affiliate website kan opschalen of juist net beginnen.

Wil JIJ weten hoe je een succesvolle affiliate bedrijf start en dat zonder KVK. Neem dan even een kijkje op de actie knop hieronder.

We spreken elkaar snel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.