7 tips om elke discussie gemakkelijk te winnen.

Wie heeft er nou gelijk? Je belandt in een discussie die je moet winnen, je wil je gelijk hebben want dit kan zeer positieve gevolgen hebben uiteindelijk. Je doet er alles aan alle feiten gooi je op tafel, om zo je tegenstander op het verkeerde spoor te zetten.  

Een discussie kan je eigenlijk gewoon zien als een soort van spel. Wil jij de kans met 3x vergroten dat jij een discussie gaat winnen? 

Dan zou ik zeggen lees vooral dit artikel want dit gaat jou echt helpen om zo elke discussie te winnen.

 

 

Tip 1: Verwar mensen.

Het verwarren van mensen is één van de beste strategieën bij een verhitte discussie. Wanneer de persoon begint te schreeuwen tijdens de discussie gooi dan op dat moment een hele rare vraag in de groep.

Bijvoorbeeld: Heb je wat water nodig? 

Op dat moment denkt die persoon waar heb je het over, dan begint die namelijk aan zichzelf te twijfelen. Dan is het jou kans om de discussie helemaal naar je toe te trekken.  

Tip 2: Stilte. 

Wees voor een tijdje stil op bepaalde ongemakkelijke momenten. Dat kan zijn wanneer iemand een stom argument naar boven haalt in de discussie, kijk op dat moment die persoon ook recht in de ogen aan met een beetje fronsend gezicht.

Die persoon gaat dan op dat moment denken of die wat stoms heeft gezegd.

Op dat moment gaat die persoon zich zelf weer goed praten en dan komt vaak de waarheid naar boven. Dan pas wordt er verteld hoe het daadwerkelijk zit en hoe die gene zich in deze positie heeft kunnen werken. 


Mij al gevolgd op Pinterest? Doe dat dan ZEKER want zo zul je meer uit je leven halen, met deze WAARDEVOLLE blogs.


Tip 3: Voorhoofd. 

Tijdens de discussie probeer dan af en toe te staren naar die persoon zijn voorhoofd, staar dan net iets boven de wenkbrauwen van die persoon. Zodra je dat doet wordt de prater afgeleid, dat zorgt ervoor dat hij dan nog maar moeilijk zijn leugens voor zich kan houden. 

Dat moment zorgt ervoor dat jij je kans dan moet pakken om dan de waarheid met harde feiten op tafel te gooien. Zo zul je uiteindelijk de discussie zonder problemen winnen. 

 

Tip 4: Geef complimenten.

Dreigt de discussie zodanig uit de hand te lopen dat die persoon uiteindelijk fysiek geweld wilt gaan gebruiken, dan moet je met die persoon mee gaan in zijn uiting maar dan op een rustige manier.

Blijf kalm en rustig maar wees het met die persoon eens. Niet omdat je het daadwerkelijk eens met die gene maar meer om die persoon te verwarren. 

Bijvoorbeeld: Jij word uitgescholden zonder goede reden, zeg dan:" Daar ben ik het nou ook mee eens."

Die persoon denkt dan waar heb jij het over, jij geeft hem namelijk geen reden om boos te zijn. Dat frustreert bij die persoon zo erg dat hij uiteindelijk toch wel de waarheid gaat vertellen. Gaan vechten is zo'n situatie is de slechtste keuze die je kan maken, eigenlijk geef je dan zijn leugen gelijk. 

Tip 5: Gelijk hebben.

Wanneer je weet dat je gelijk hebt maar toch iemand de discussie met je aan wil gaan om zo zijn gelijk te krijgen, terwijl er niks van het verhaal van die gene klopt.

Zeg dan: "Ja, ik snap dat jij hier niet slim genoeg voor bent". 

Zij gaan zich dan heel stom voelen tijdens het gesprek, waardoor jij uiteindelijk toch je gelijkt krijgt, zonder heel veel moeite te doen.

Tip 6: Manier van opbouwen. 

Het opbouwen van een krachtig verhaal hoort ook bij het winnen van een discussie. Wil je de kans vergroten om een discussie te winnen vertel dan een passend verhaal bij het onderwerp, dat kan een verhaal zijn die je zelf hebt meegemaakt die relevant is aan het onderwerp, of een opgezocht verhaal over het onderwerp.

Vertel het verhaal dan met feiten, empathie en emotie dat zijn 3 belangrijke componenten om het verhaal zeer overtuigend over te brengen en dat zal de kans vergroten om de discussie te winnen. 

Wanneer je al deze drie punten brengt in je verhaal zal het voor de tegenstander lastiger worden om jou verhaal aan te vallen, doormiddel van jou krachtige verhaal heb jij die gene ook al zo danig overgehaald. 

 

Tip 7: Blijf bij het onderwerp. 

Wanneer jij je gesprekspartner kan wijzen op het feit dat de discussie die hij nu heeft aangehaald niet op het onderwerp slaat, sta je eigenlijk al met 1-0 voor. Wees dus gedreven om de discussie te winnen over dit onderwerp en laat je niet overhalen om verder te gaan in een discussie, die niet relevant is voor dit onderwerp. 

Wanneer die persoon een discussie begint over een onderwerp die niet relevant is aan dit gesprek, weet je al dat jij de discussie gaat winnen. Die persoon heeft namelijk te weinig feiten om de discussie te kunnen winnen. 


NU weet jij PRECIES hoe je een discussie moet winnen, maar CHECK dit ook nog even!

LEES waarom het nou JUIST op dit moment ZO belangrijk is om te denken als een ondernemer!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.